1 Läs mer >>
Min fina pappa, Tyrone Nilsson, född: 31 Oktober 1947.

 
En blond, svensk, Corvette-tokig raggare vid namn Tyrone, det du! Finns kanske 5 exemplar i hela sverige.
 
Drar mig till minnes ett samtal jag tog emot när jag först började arbeta inom kundtjänst för ungefär 3 år sedan. Inte vanligtvis som man kommer ihåg samtal mer än i ca 5 min efteråt, såvidare inte personen i andra änden lyckats skapa ett intryck. Detta var iaf en supertrevlig karl i sina bästa år som ringde från sydsverige. Pratade först lite löst om ditten och datten innan jag knappade in hans personuppgifter och hans namn dyker upp på skärmen, han hette inget mindre än just Tyrone Nilsson. Har aldrig innan dess eller efter detta pratat med en person som delar samma namn. Satt under hela samtalet och funderade på om jag skulle våga påpeka detta eller inte (pink elephant in the room!). Det skadade inte direkt att karl i luren hade världens kanske mest trevliga och varma röst. Till slut tog jag mod till mig och hasplade ur mig: "Euhm, förresten... Måste bara säga att jag tycker att det är så roligt att du heter Tyrone Nilsson, min pappa heter det och jag har aldrig träffat på någon med samma namn". Hörde riktigt hans leende i rösten när han svarade: "Åh, det måste ha varit en fin man"
 
Om han bara hade vetat hur mycket han lyckades beröra mig med den meningen.
 

At the temple there i...

0 Läs mer >>
 
Stort grattis på 27-års dagen cuddle cakes ♥ I love you more than words can say
 

My better half

0 Läs mer >>
Our average saturday, (hehe, nejdå, skoja!) Tor springer runt med dammsugaren medans jag fastnade i soffan framför Aladdin som visas på 5an, nostalgi! Funderar varför det alltid verkar finnas någon slags äldre snuskhummer i varje Disney-film. I Aladdin är det Jafar, i Ringaren i Notre Dame är det Frollo, i Skönheten och odjuret är det Gaston osv.
 
Nu satte sig precis Tor ned också, "Okej, den här scenen måste jag se" Hahaha <3
 

Disney

0 Läs mer >>
Gravity var helt makalös, enough said!
 

Dreamy Friday

0 Läs mer >>
Okej, jag kan sluta leta, den perfekta presenten är funnen!
 
 
 
http://static.dezeen.com/uploads/2012/09/dezeen_Ostrich-Pillow-by-Kawamura-Ganjavian_2a.jpg
 
Kan.inte.sluta.skratta, hahahaha
 
Tack Linda för tipset!

The perfect present

0 Läs mer >>
 
Biljetter är bokade. Flera år sedan som jag var lika exalterad inför en film, både Tor och jag LÄNGTAR! Hoppas innerligt att min systeryster kan hänga på också!
 

Gravity premiere

0 Läs mer >>

Okay, now you're just...

0 Läs mer >>
Alltså, det där med presenter, kanske ingenting som får mig att känna mig lika fantasilös. Om några dagar fyller han med stort H 27 år, och de senaste 2 veckorna så har jag försökt att klura på en bra present utan att ställa frågan "Vad önskar du dig? Frågan som får en att känna sig allmänt värdelös eftersom man inte klurade ut det själv från början. Igår frågade jag iaf. Efter det diplomatiska svaret: "älskling, du behöver inte köpa något alls" så lyckades jag gräva fram lite alternativ. Nu till det svåra, om jag faktiskt ska svälja min oerhört stora stolthet och gå på nåt safe, eller leta vidare och hitta på något som han aldrig trodde han skulle få. Jag överväger förlorandet av ett spänningsmoment, med risken att ge bort något som bara blir mottaget med måttlig entusiasm. Tricky, tricky, tricky... Linda, hjälp!!
 

Buying presents for b...

0 Läs mer >>
Dagens tweet:
 
 
För att inte tala om kvinnor som titulerar sig som antifeminister, eh, say what? Ursäkta men, vadå idioter utan självrespekt! Kvinnliga antifeministerna har dock inte har lika många anhängare, kanske för att de flesta anhängare är män och män tenderar att hellre lyssna på andra män.
 

Antifeminister

0 Läs mer >>

Spiritual

0 Läs mer >>
Dansar i köket till Katy Perrys nya skiva som dykt upp på Spotify. Spititual och Ghost är mina favoriter efter första lyssningen <3
 
 

PRISM

0 Läs mer >>
Såg precis dokumentären "Frihet bakom galler" av Nima Sarvestani och blev otroligt berörd. En berättelse från ett fängelse och om kvinnors liv i världens mest ojämställda, även listat som ett av världens farligaste länder, Afghanistan. Kvinnorna blir bortgifta så tidigt som vid 10 års ålder, våldtagna av sina män, misshandlade både av dem och av sina söner. Inte förvånande så ligger Jemen och Kongo även på samma lista. Dessa kvinnor sitter i fängelse eftersom de har rymt ifrån sina äktenskap. Läs mer om en inblick i kvinnors vardag här. och Hanapees inlägg "för alla tioåriga flickor".
 
Utdrag från intervjun:
 
"För sådana som oss så finns det ingen tidpunkt i livet som är bra. Du växer upp med bröder som är värda mer än du. Du blir bortgift med någon du inte väljer själv. Sedan blir du änka och alla ser ner på dig om du måste jobba för att försörja din familj. Det blir aldrig enkelt, säger Afiza.
Återigen nickar kvinnorna runt dem.
– Vi är våra mäns slavar. Om jag skulle bli sjuk och vilja gå till sjukhuset och min man säger nej så får jag inte söka hjälp, säger Fatima."
 

No Burqas Behind Bars