1 Läs mer >>
Min fina pappa, Tyrone Nilsson, född: 31 Oktober 1947.

 
En blond, svensk, Corvette-tokig raggare vid namn Tyrone, det du! Finns kanske 5 exemplar i hela sverige.
 
Drar mig till minnes ett samtal jag tog emot när jag först började arbeta inom kundtjänst för ungefär 3 år sedan. Inte vanligtvis som man kommer ihåg samtal mer än i ca 5 min efteråt, såvidare inte personen i andra änden lyckats skapa ett intryck. Detta var iaf en supertrevlig karl i sina bästa år som ringde från sydsverige. Pratade först lite löst om ditten och datten innan jag knappade in hans personuppgifter och hans namn dyker upp på skärmen, han hette inget mindre än just Tyrone Nilsson. Har aldrig innan dess eller efter detta pratat med en person som delar samma namn. Satt under hela samtalet och funderade på om jag skulle våga påpeka detta eller inte (pink elephant in the room!). Det skadade inte direkt att karl i luren hade världens kanske mest trevliga och varma röst. Till slut tog jag mod till mig och hasplade ur mig: "Euhm, förresten... Måste bara säga att jag tycker att det är så roligt att du heter Tyrone Nilsson, min pappa heter det och jag har aldrig träffat på någon med samma namn". Hörde riktigt hans leende i rösten när han svarade: "Åh, det måste ha varit en fin man"
 
Om han bara hade vetat hur mycket han lyckades beröra mig med den meningen.
 

At the temple there i...

0 Läs mer >>
 
Stort grattis på 27-års dagen cuddle cakes ♥ I love you more than words can say
 

My better half

0 Läs mer >>
Our average saturday, (hehe, nejdå, skoja!) Tor springer runt med dammsugaren medans jag fastnade i soffan framför Aladdin som visas på 5an, nostalgi! Funderar varför det alltid verkar finnas någon slags äldre snuskhummer i varje Disney-film. I Aladdin är det Jafar, i Ringaren i Notre Dame är det Frollo, i Skönheten och odjuret är det Gaston osv.
 
Nu satte sig precis Tor ned också, "Okej, den här scenen måste jag se" Hahaha <3
 

Disney

0 Läs mer >>
Gravity var helt makalös, enough said!
 

Dreamy Friday

0 Läs mer >>
Okej, jag kan sluta leta, den perfekta presenten är funnen!
 
 
 
http://static.dezeen.com/uploads/2012/09/dezeen_Ostrich-Pillow-by-Kawamura-Ganjavian_2a.jpg
 
Kan.inte.sluta.skratta, hahahaha
 
Tack Linda för tipset!

The perfect present

0 Läs mer >>
 
Biljetter är bokade. Flera år sedan som jag var lika exalterad inför en film, både Tor och jag LÄNGTAR! Hoppas innerligt att min systeryster kan hänga på också!
 

Gravity premiere

0 Läs mer >>

Okay, now you're just...

0 Läs mer >>
Alltså, det där med presenter, kanske ingenting som får mig att känna mig lika fantasilös. Om några dagar fyller han med stort H 27 år, och de senaste 2 veckorna så har jag försökt att klura på en bra present utan att ställa frågan "Vad önskar du dig? Frågan som får en att känna sig allmänt värdelös eftersom man inte klurade ut det själv från början. Igår frågade jag iaf. Efter det diplomatiska svaret: "älskling, du behöver inte köpa något alls" så lyckades jag gräva fram lite alternativ. Nu till det svåra, om jag faktiskt ska svälja min oerhört stora stolthet och gå på nåt safe, eller leta vidare och hitta på något som han aldrig trodde han skulle få. Jag överväger förlorandet av ett spänningsmoment, med risken att ge bort något som bara blir mottaget med måttlig entusiasm. Tricky, tricky, tricky... Linda, hjälp!!
 

Buying presents for b...

0 Läs mer >>
Dagens tweet:
 
 
För att inte tala om kvinnor som titulerar sig som antifeminister, eh, say what? Ursäkta men, vadå idioter utan självrespekt! Kvinnliga antifeministerna har dock inte har lika många anhängare, kanske för att de flesta anhängare är män och män tenderar att hellre lyssna på andra män.
 

Antifeminister

0 Läs mer >>

Spiritual

0 Läs mer >>
Dansar i köket till Katy Perrys nya skiva som dykt upp på Spotify. Spititual och Ghost är mina favoriter efter första lyssningen <3
 
 

PRISM

0 Läs mer >>
Såg precis dokumentären "Frihet bakom galler" av Nima Sarvestani och blev otroligt berörd. En berättelse från ett fängelse och om kvinnors liv i världens mest ojämställda, även listat som ett av världens farligaste länder, Afghanistan. Kvinnorna blir bortgifta så tidigt som vid 10 års ålder, våldtagna av sina män, misshandlade både av dem och av sina söner. Inte förvånande så ligger Jemen och Kongo även på samma lista. Dessa kvinnor sitter i fängelse eftersom de har rymt ifrån sina äktenskap. Läs mer om en inblick i kvinnors vardag här. och Hanapees inlägg "för alla tioåriga flickor".
 
Utdrag från intervjun:
 
"För sådana som oss så finns det ingen tidpunkt i livet som är bra. Du växer upp med bröder som är värda mer än du. Du blir bortgift med någon du inte väljer själv. Sedan blir du änka och alla ser ner på dig om du måste jobba för att försörja din familj. Det blir aldrig enkelt, säger Afiza.
Återigen nickar kvinnorna runt dem.
– Vi är våra mäns slavar. Om jag skulle bli sjuk och vilja gå till sjukhuset och min man säger nej så får jag inte söka hjälp, säger Fatima."
 

No Burqas Behind Bars

0 Läs mer >>
 
Vår första par-quiz, haha! Något småroligt att sätta tänderna i såhär en söndagskväll. Bad Tor svara på dessa frågor medans jag svarade på samma utan att ha sett hans svar. Han skickade sedan sina svar till mig och jag har inte förändrat någonting. Här är resultatet:
 
 
Vem är mest romantisk?
 
Anna: Hm, skulle nog säga att Tor är mest romantisk. Han är mer spontan, attentive (i brist på bra svenskt ord) mer kelig/pussig. Säger alltid fina ord och överöser med kärleksförklaringar. Min älskling är världens bästa.
Tor: Anna, även om jag ändå har varit hopplöst naiv romantiker sedan jag först blev kär. Min älskling är dock snäppet mer drömsk och snickrar gärna ihop vackra visioner om vår framtid tillsammans.
 
Vem kör bil bäst?
 
Anna: Jag! haha. Såvidare du inte pratar om köregenskaper i GTA 5, där krockar jag även i saker som inte borde vara svåra att undvika. Hade Tor haft körkort är jag säker på att han hade varit en bättre förare än mig.
Tor: Anna, enkel fråga eftersom hon har körkort och inte jag.
 
Är det viktigt att vara ”fina” inför varandra hemma?
 
Anna: Alltså, fin och fin... Det är inte så att jag piffar till mig med smink eller lockar håret och grejer när jag är hemma. Leggins ftw! Men ser heller ingen anledning till att sunka ner sig bara för att man är i ett stabilt förhållande. Det viktigaste för mig är att man är hel och ren och doftar gott. 
Tor: Nej, inte för mig, även om jag själv är mer städad av mig kring Anna än när jag har bott själv.
 
Matlagning – vem lagar mest middag?
 
Anna: Jag lagar alltid middag men det är kanske mest för att jag tycker att det är kul. Tor gör många andra saker i hushållet, städar/diskar/handlar osv, är väldigt nöjd över vår uppdelning.
Tor: Anna lagar alltid middag, som ofta blir lunchlådor också.
 
Vem är tröttast av er på kvällen?
 
Anna: Det är nog 50/50. Ibland ligger jag och halvsover ibland är Tor tröttast. Vi försöker dock kompromissa lite och ändå gå och lägga oss samtidigt iaf. Mysigast så.
Tor: Anna.
 
Beskriv varandra med fem ord:
 
Anna: Extremt omtänksam, social, kärleksfull, mjuk, rolig.
Tor: Söt, varm, rolig, utåtriktad, rättfram
 
Hur många barn vill du ha?
 
Anna: Två, kanske tre om de första två inte är för jobbiga, haha!
Tor: Två.
 
Vad var det första som attraherade dig med din partner?
 
Anna: Att vi alltid hade så mycket att prata om varje gång vi sågs. Vi var vänner långt innan vi blev tillsammans. Det är inte många personer man klickar direkt med, men Tor var en sådan person. Tror vi har den där kemin som är så svårdefinierad. Jag var attraherad från första stund men på den tiden var båda upptagna på annat håll så jag hade aldrig några förhoppningar på att det skulle gå längre. När båda runt ett år senare väl blev singlar så la jag in en högre växel. Tor var med på noterna relativt snabbt.
Tor: Att vi klickade direkt redan som vänner.
 
Beskriv hur din partner doftar
 
Anna: Tor doftar Tor <3 Fräscht, vuxet och gott, sött och manligt, varm sommarbris. En blandning av "härlig karl"/aftershave/saltvattenspray, typ. 
Tor: Kvinnligt, fräscht.
 
Hur ofta tycker du att det är normalt att vilja ha sex?
 
Anna: Eftersom vi båda tycker sex är kul och härligt så har vi det ofta, utan djupare reflektioner. Men det finns ju ingen universiellt svar. Tummregeln är väl att ha sex bara när man själv vill och förhoppningsvis har man en partner som ligger på samma våglängd. Vill dock ändå poängtera att det viktigaste är närhet och att röra vid varandra. Ibland även utan att det måste leda till sex.
Tor: Har ingen åsikt, det är helt individuellt.
 
Vad tänkte du på innan ni kysstes för första gången?
 
Anna: Fortfarande starka minnen trots att jag hade shottat Jägermeister, haha. Tror han visste vid det laget att jag var lite intresserad, men det hela var känsligt och han var definitivt en förbjuden frukt, extra pirrigt, I might add. Ingen av oss hade egentligen planerat vad som skulle hända. Helt plötsligt stod vi nära varandra i köket, ensamma, som två magneter. Det låter så förbannat klyschigt men det gick liksom inte att stoppa. Inombords tänke jag bara yes, Yes, YES! och gjorde virtuella hjulingar. 
Tor: Att Anna verkade så varm, log sött och tittade på mig med en sådan hunger. Kände en stund innan var det hela var på väg
 
Beskriv en drömdate
 
Anna: God mat, goda drinkar, intressanta samtal, en härlig biofilm. Större krav än så har jag inte. En av våra första dejter så sprang vi och kysstes i regnet. Det var fint :) 
Tor: Att vi båda har det trevligt, lär oss mycket om varandra och skrattar mycket ihop.
 
Vad skulle vara en dealbreaker för dig i ett förhållande?
 
Anna: Otrohet. All tillit skulle vara som bortblåst och jag har svårt att se att det skulle gå att lappa ihop det som var förstört.
Tor: För att nämna en: Att inte visa kärlek, att ta det för mycket för givet bara för att man är ihop.
 
Berätta när du visste att du älskade din partner
 
Anna: Vi hade varit tillsammans i ca en månad och umgåtts i två. Tor var först med att säga det, jag var, av någon anledning, lite mer restriktiv inför att ta det slutgiltiga steget, (pains of relationships past låg kanske fortfarande  och spökade?). Känslorna var det iaf definitivt inga tvivel om. Hur vi sa det och hur det gick till behåller jag för mig själv, definitivt ett av mina mest romantiska ögonblick, helt klart.
Tor: Ca en månad in i vårt förhållande. Det bara växte fort och jag visste att jag älskade Anna i och med att hon hade gått från att vara en härlig nykärlek till att kännas som en självklar, oumbärlig del av mitt liv.
 
Om du kunde bo vartsomhelst, vart skulle du bo?
 
Anna: Vill ha min bas i Sverige eftersom alla jag känner och min familj finns här. Men jag och Tor skulle nog inte ha nåt emot att bo ett tag i en annan storstad, New York, Miami eller liknande, iaf innan vi fick barn. 
Tor: Lilla Essingen i Stockholm möjligen, i varje fall i Sthlm innerstad. Alltid mitt hem<3
 
Tror du på spöken?
 
Anna: Well, om inte spöken så iaf energier som kan ställa till oreda och få en att må dåligt.
Tor: Nej.
 
Vad är viktigt i ett förhållande för dig?
 
Anna: Tillit, respekt, kärlek, närhet, skratt.
Tor: Kärlek, närhet, öppenhet, tillit.
 
Har du någonsin exprimenterat med det andra könet?
 
Anna: Haha, inget mer än otaliga hångel, vilket inte har varit fy skam, girls are grreat. Har dock alltid mer sett det som en kul grej än något seriöst eftersom jag så gott som uteslutande attraheras av män.
Tor: Jag har blivit kysst av en kille, är det tillräckligt experimentellt?
 
Vad är din politiska åsikt? Vilket parti röstar du på, varför?
 
Anna: Det socialistiska synsättet kom med modersmjölken <3 Sedan dess har jag naturligtvis utvecklats vidare och kanske blivit en aning mer extrem i mitt synsätt än mina föräldrar. När det kommer till politik så kommer man alltid helt naturligt rikta in sig på frågor som är viktiga för en själv och sedan rösta därefter. De viktigaste för mig är feminismen/kvinnofrågor och att vi har en väl fungerande välfärd (välfärd istället för vinster). Ett samhälle där de utan tillgångar har likadan sjukvård/utbildning som de som har fötts med silversked i mun. Ett samhället som tar ansvar och hjälper de socialt utsatta. Förhindar att klassklyftorna ökar, kämpar för att kvinnor ska ha samma rättigheter. Jag vill leva i ett solidariskt klimat, där rättvisa och jämlikhet råder. Lite krasst kan man snabbt inse att partierna på den blåa sidan är uteslutna för mig att lägga min röst på. I dagsläget går utvecklingen åt fel håll och det är åt helvete!
Tor: Jag är mer höger än vänster. Osäker vilket parti det blir i år dock.
 
Favoritmaträtt?
 
Anna: Fajitas kombinerat med en kanna frozen margs är inte helt fel.
Tor: Gillar många på sina sätt, för svårt att välja en över en annan bland kanske ett tiotal olika.
 
Vad tyckte du om min mamma första gången du träffade henne?
 
Anna: Hade träffat henne innan vi blev tillsammans men första gången som par var det definitivt lite pirrigt. Tors mamma är en bestämd kvinna som inte är rädd för att säga vad hon tycker. Tursamt nog gick jag hem hos henne och tvärtom, haha!
Tor: Hon var öppen och härlig, fin människa som skapade bra stämning på alla sätt tyckte jag.
 
Vad är dina drömmar om framtiden?
 
Anna: Drömmen kort och gott: att älska det liv jag lever.
Tor: Att veta mer tydligt vad jag vill, att ha en klar plan inför framtiden och att bli mer vuxen. Att kunna uppleva många nya saker (bortom de fina stunder vi redan haft) med Anna.
 

Couple Quiz

0 Läs mer >>
Okej, jag tar tillbaka att jag gillar The Walking Dead. Första avsnittet av säsong två var bra, resten SUGER! Inte bara pga att ingenting händer. Nu har showen även gått över till att vara allmänt korkad!
 
*Obs spoilers!*
 
I ett försök att framkalla en abort så använder den kvinnliga karaktären "dagen-efter-piller" Huh, come again?! Dagen efter piller är inget abort-piller you stupid fucks, den skjuter upp ägglossning för att förhindra en befruktning, gaah! Anledningen till att det heter "morning-after-pill" är för att det endast fungerar DAGEN EFTER. Executive producent Glen Mazzara gjorde ett lamt försök att bortförklara den dåliga writingen med citatet: "Forget the morning-after pill, and take a chill pill". Classy. Tycker Glen Mazzara kan gå och tugga lite dagen-efter-piller.
 
Detta hade dock inte varit lika distraherande och irriterande om resten av avsnitten i säsong 2 hade varit någorlunda bra, men fyfan vad serien är värdelös den här säsongen. Lill-gamla barn *ryser!* blandas med allmänt könsstereotypa störiga karaktärer. Hur de kvinnliga karaktärerna porträtteras behöver jag nog inte ens nämna, skandal! Känns som de endast är skapade för att irritera tittaren. Avsnittet "Cherokee Rose" var så skrattretande att jag inte vet vad jag ska ta vägen. Jag och Tor satt som två frågetecken och fattade ingenting. This show keeps getting worse and worse! Vid varje avsnitt sitter man och hoppas på att det ska vända, men niet! Börjar fundera på om The Talking Dead har något att bidra med som tv-serie förutom att sprida icky morning-after pill myths och förpesta med patriarkal dynga?
 
Kort sagt, jag skäms för att jag likade detta på Facebook.
 
Här är några riktigt bra tips till manusförfattarna!
 
http://litreactor.com/sites/default/files/imagecache/header/images/column/headers/litreactor_walking_dead.jpg
 
End of rant

Remember that episode...

0 Läs mer >>
Mel Gibson och Charlie Sheen i samma film? Eh, pass!
 
Är dock smått obsessed av den här låten, fastnade efter några lyssningar och nu går jag och nynnar på den mest hela tiden.
 

Tacotime!

0 Läs mer >>
Hahaha! Kan knappt fatta att jag inte ramlat in på detta tidigare, hittade länken via en blogg och var självklart tvungen att testa.
 
Nedan ser ni min och Tors framtida baby...
 
 
Jag: Hey, kom och titta på vårt barn älskling, vad tycker du?
Tor: Looks like a perfect disney-baby
 

Make me babies