0 Läs mer >>
All the emotions in this scene, the whole movie...Perfection.
 

My favorite scene  i...

0 Läs mer >>
Underbara lördag!
 
Har precis ätit en kycklingröra i tortillabröd som jag slängde ihop och nu blir det gos i soffan resten av kvällen. (detta är iofs ingen ovanlighet, men men, alltid något speciellt med lördagar). Älsklingen sitter brevid och ser schnygg ut i sin Maiden t-shirt, vill bara pussa på honom mest hela tiden. Röstade för att vi skulle se The Matrix, känns som evigheter sedan man såg den sist. 
 
Btw, kallar sig Wachowski-syskonen sig för "The Wachowski siblings" nuförtiden? Vi diskuterade detta häromdagen. Andy & Lana Wachowski låter kanske bättre? :)
 
matrix gif | Tumblr

The Wachowski sibling...

0 Läs mer >>
GTA 5, väldigt intressant spel. Dels är det svinkul och mångsidigt. Stadsvyerna är fantastiska, möjligheterna är ändlösa och min sambo är superfrälst, och då menar jag SUPERFRÄLST. Han älskar allt som har med biljakter, bankrån, och uppdrag att göra. Enligt honom är det det bästa spel han har spelat, och det blir automatiskt lite taggarna utåt när någon kritiserar. Men inte ens som världens största fan, kan han bortse eller undgå att hålla med om den begynnande kritiken mot spelet och tycka att det är skit att kvinnorna dels utmålas med lägre intelligens, de få kvinnor I might add som faktisk porträtteras, och att de är existensberättigande endast för sexuellt syfte. Många försvarar kritiken med att det är meningen att vara en samhällssatir, men man kan inte maskera ren sexism och rasistiska stereotyper genom att skrika: satir! Bortförklara dålig writing och äcklig kvinnosyn som satir? Get the fuck out!
 
"GTA V has little room for women except to portray them as strippers, prostitutes, long-suffering wives, humorless girlfriends and goofy, new-age feminists we’re meant to laugh at. Characters constantly spout lines that glorify male sexuality while demeaning women, and the billboards and radio stations of the world reinforce this misogyny, with ads that equate manhood with sleek sports cars while encouraging women to purchase a fragrance that will make them “smell like a bitch.” Yes, these are exaggerations of misogynistic undercurrents in our own society, but not satirical ones. With nothing in the narrative to underscore how insane and wrong this is, all the game does is reinforce and celebrate sexism. The beauty of cruising in the sun-kissed Los Santos hills while listening to “Higher Love” by Steve Winwood turns sour really quick when a voice comes on the radio that talks about using a woman as a urinal."
 
UGH, Förihelvete, så jävla fattigt!!
 
Läste en intressant recencion, skriven av en kvinna (citatet är hämtat därifrån). Hon har gett spelet lite lägre betyg just pga karaktärsskildringarna. Kommentarerna under hennes recension är bland det värsta jag har sett, så förbannat intelligensbefriat att man blir mörkrädd. Hon blir kallad feministcunt och allt möjligt. Hoppas Gamespot tar sitt ansvar och städar bort sån skit.
 
Här är en annan intressant artikel om det faktum att spel ibland är för heliga för att få kritiseras.
 
Sen kan man inte heller bortse från det faktum att det män "gillar" i stor utsträckning alltid är högre stående i rang och mindre okej att kritisera. Det mannen har en åsikt om/gillar blir per automatik mer allvarstyngt. Medans det som kanske en stor grupp kvinnor tycker om, One Direction, Twilight osv, ses ned på och förlöjligas. Kvinnliga intressen är tyvärr ofta lite mindre värt, detta pga den manliga normen och det patriarkat vi lever i. Män har generellt inte fler åsikter än kvinnor, men deras röster värderas högre. Otroligt att människor inte ser att detta fenomen indirekt är ett resultat av maktordning och strukturer i vårt samhälle.
 

Politically muddled a...

0 Läs mer >>
Jag valde en Key West Sumo, Ananas, banan, kokos, hasselnötsdryck.
 

Juiceverket

0 Läs mer >>
Älskar att laga mat till min karl <3 Och jag blir hela tiden mer och mer skillad ju fler rätter jag provar på. (Vi delar upp det så att jag lagar mat och älskling diskar/fixar/plockar undan efteråt och båda är riktigt nöjda med den lösningen).
 
Idag blev det hemmagjorda grekiska biffar med klyftpotatis feta och tsatsiki. Tricket till att få klyftorna krispiga och perfekta är att stormkoka dem några minuter och sedan snabbt kyla ner dem, (med andra ord man blancherar dem) innan man tar på olja, salt, timjan och kör in dem ugnen. Great success!

Science of cooking

0 Läs mer >>
Quote of the day:
 
"För någonstans mitt i allt ska jag tydligen också bli vuxen. Det är som om jag ska vakna upp en dag och plötsligt känna mig vuxen. Men det händer aldrig. Och jag bara väntar på när det ska hända. Väntar på åren jag ska fylla."
 
- Egoina
 

You know the one thin...

0 Läs mer >>
 
Började fundera på vad romantik är för mig, egentligen. Och hur jag anser mig själv vara någon som verkligen uppskattar romantik, men inte kan identifiera mig med den stereotypa bilden av romantik (brinnande ljus och en perfekt säng med massa rosenblad typ. Ofta ytlig, materiell, perfekt tillrättalagd skit som inte betyder något!). Romantik och passion går hand i hand för mig, utan den ena existerar inte den andra. Den är aldrig tillrättalagd eller perfekt. Romantik är sinnligt och handlar om att inte hålla tillbaka utan att hänge sig, lite försvinna utanför sina problem, sitt liv, sina bekymmer. Ibland intensivt, ibland mjukare, ibland både och samtidigt. I det ögonblicket existerar bara vi, tillit, vår kärlek, vår djuriska lust, vår njutning. När min sambo hyllar min existens och avgudar min kropp som ett tempel, talar om hur mycket han vill ha mig, stönar mitt namn, ser mig i ögonen när vi kommer tillsammans. Ligger nära och andas ut, hud mot hud, skön sval lantluft en varm sommarkväll. Då har vi True Romance, right there.
 

I'm a hopeless romant...

0 Läs mer >>

Hahaha!

0 Läs mer >>
Hemmafest hos Erik i fredags och supermysig middag med hela familjen igår, mycket skratt, mat och tårta! Great success! ♥
 
Elskling! <3

Tack för fina presenter!
Snyggve!

Sticky with champagne...

0 Läs mer >>

25

0 Läs mer >>
Vill se!
 

Diana

0 Läs mer >>
Förbered er på en overflow av cuteness...
 
Besökte min kära lilla Muffin-Tuffin för första gången på länge i förrgår. Hann både med att bada, läsa sagor och busa. Underbara lilla goseboll <3
 
Mys med kusin Emma
Bellas favoritdocka Olle
Stoppa om Olle
 
Okej, mina video-skills är väl inte sådär excellent så bear with me ;)
 
 
Bella klappar på Emma

"Vad säger vovven?" "...

0 Läs mer >>
Börjar nästan förstå hur big deal GTA är i gamer-kretsar. Min sambo semestrar på Cloud nine just nu, han beskrev det som ren ecstasy. (Gissa hur nära det var att han nästan drog med mig på midnattssläppet, haha!). Det verkar ju onekligen lite småkul, synd bara att det är så förbannat överfyllt med sexism och annan skit, jag menar, EN kvinnlig karaktär (som inte är prostituerad) hade de väl haft råd att kosta på sig?
 
 
Uppdatering: Haha, ok, I officially love this game. Min honey hade en genomgång om hur man spelade och nu har jag redan hunnit startat upplopp, köpt en ny outfit, skaffat en ghetto-frilla, kört ifrån polisen och varit på strippklubb. Nästa spelomgång satsar jag på att måla en bil rosa och äta sockervadd. Win win!
 

GTA 5

0 Läs mer >>
Jag längtar efter snö, vinter och jul!! Inte så mycket kylan eller mörkret, eller jo, kylan, helt klart! (hey, I never claimed to be normal). Men mest av allt ser jag fram emot att julpynta och fira vår första jul tillsammans som sambos. Har redan utsett en perfekt plats för julgranen och vilket fönster julstjärnan ska hänga i. Stora debatten här hemma just nu är om vi ska ha en i plastgran eller en riktig. Tor propsar på en riktig, det hade iofs varit ganska mysigt.
 
I min familj när jag var yngre så klädde vi alltid granen tillsammans. Pappa hämtade ner allt pynt från vinden, mamma ordnade så fint med ljus överallt, julmusik spelade. Har så många fina minnen från mina barndomsjular, ska ge mig på och försöka återskapa den känslan. Åh, Längtar!
 
WANT! <3
http://www.mamelok.com/images/uploads/R86.JPG

Cat with christmas pu...

0 Läs mer >>

Mascara running down ...

0 Läs mer >>
Förkyld! Fan också! halsfluss för drygt en vecka sen räckte tydligen inte. Skyller på min kära sambo och för att han är så oemotståndlig att jag inte ens kan hålla mig borta när han är sjuk, hehe.
 
Han köpte dock med sig hem nyponsoppa, glass och mandelbiskvier som tröst, you get points for that! <3
 

Nyponsoppa med glass