0 Läs mer >>
Ligger och nynnar på klassikern av Jermaine Stewart (nu även min och Tors nya anthem, mest för att den är catchy). Älsklingen tog mig på en svängom i köket tills jag blev helt yr. Är inte helt på topp så det har varit en lugn dag. Just nu ligger vi och tittar på "Too fast, too furious". Eller ja, mestadels Tor som tittar xD.
 
Lyckades tillaga en Toast Skagen, plus varmrökt lax med romsås. Blev riktigt lyckat! Enligt Tor så var det bland det godaste jag har lagat.
 
Handskalade räkor, dill, avocado, creme fraiche, majonnäs, rödlök, rom, citron
Varmrökt lax, I die! Skulle jag vara tvungen att välja en sak att äta för resten av mitt liv, this would be it!
Tor hittade Iron Maiden-öl på systemet så han är happy panda enda fram till tolvslagen :)
 
 
Nu laddar vi inför nytt år! ;D
 

We don't have to take...

0 Läs mer >>
Wow, det här året har minst sagt varit stort för mig. Packade ner mitt gamla liv i lådor och påbörjade ett nytt. Har växt mycket, både som människa, och i min yrkesroll. De första tre månaderna av 2013 jobbade jag kvar på bilprovningen, en extremt fantastisk arbetsplats. Kommer aldrig glömma personerna som jag jobbade med, eller min chef. Trots att vi var inhyrda konsulter så värderades våra åsikter och idéer precis lika högt som alla andras. Den respekten och tilliten jag fick därifrån har betytt enormt mycket.
 
Vi firade vi även min systerdotters första födelsedag. Kan fortfarande inte fatta hur snabbt hon växer upp, min muffin-tuffin <3.
 
I mars flyttade jag in med min kärlek. Vi köpte saker och inredde tillsammans, (various trips to IKEA). I Augusti firade vi ett år som par och i dagsläget har vi varit sambos i ca 10 månader och jag älskar vårt liv tillsammans något oerhört. Finns inget bättre än att komma hem till Tor varje dag, vakna upp med honom, så mycket kärlek! Han är en självklar del av mitt liv som jag aldrig vill vara utan.
 
Det enda som har gått på sparlåga det här året är bloggandet och jag spår tyvärr inte en ljusare framtid vad det gäller detta. Älskar att blogga men när man jobbar heltid så får man andra prioriteringar.
 
Årets låt: Over the Love - Florence and the Machine
 
Årets film: Gravity (bioupplevelse med Linda och Tor)
 
Förhoppningar för 2014: Utvecklas ännu mer i min yrkesroll, klättra på stegen, förhoppningsvis ännu mer kvalificerade uppdrag inom admin. Mod att fortsätta gå min egen väg och tro på mig själv. Umgås mer med min kära systerdotter och min kommande systerson <3 Förutom det vill jag verkligen komma iväg och resa mer! Hittills har det varit svårt att avsätta tid till detta, men nästa år, då tusan.
 
Lite utvalda bilder från året som varit...

Året 2013

0 Läs mer >>
Vår TV i sovrummet kunde inte ha kommit lägligare, särskilt inte eftersom jag ligger hemma med halsont.
 
Från början kände jag mig lite som en tråkig pensionär pga att jag mest av allt vill göra ingenting på nyår, men jag la den ångesten på hyllan. Hoppar galna hemmafester/storartade planeringar i år. Det här nyåret blir det hemmamys, god mat, en trevlig film, lite fyverkeritittande, högst omärkvärdigt och förbannat skönt. Vill inte ens ha något gammalt bubbel, tanken på alkohol får mig att må illa. Fan, börjar jag bli gammal eller är det min begynnande förkylning?
 

Exactly where I want ...

0 Läs mer >>
Wow, vilket drama för att köpa en tv. Min karl stod och dividerade med en säljare på som ansåg att 48 fps är framtiden (HAHA!) när han efterlyste en tv med 24fps playback. (Mm visst, om man vill titta på filmer som ser ut som billiga såpoperor, varsegod). Behöver jag nämna att Tor inte ens kunde koncentrera sig på handlingen i Hobbit-filmen eftersom formatet störde honom så förbannat mycket. Jag kräks dessutom på att tv-apparater överallt måste skylta med sin plastiga motion-flow/Tru Motion-förbättring. Vilket skräp, det ser horribelt ut! Deras kundmottagning kan minst sagt behöva sig en uppsving. Kort sagt, min pojkvän tyckte säljaren var en nedlåtande hobbit och vi gick därfrån utan en tv.
 
Efter viss efterforskning på kvällen och ett noga övervägande fann vi en guldklimp på mediamarkt istället, tusen gånger bättre säljare, och här är den nu...
Plus lite nya filmer :D

Hello shiny new Sony

0 Läs mer >>
Det är lördag, det är mellandagsrea and we're going TV-shopping!
 
Detta för att vi gärna vill ha en TV även i sovrummet. Håller fullt och fast med de personer som hävdar att sovrummet endast är till för njutning och sömn (Hear, hear!). Detta är mer till för att lösa vardagskvällarnas dilemman när den ena vill kolla på paradise hotel, *host* och den andra vill spela GTA online. Hm, kan just nu inte komma på en handling som är mer "par-aktig" än att handla tv, haha. Gissar på att min pojkvän kommer agera krävande teknisk kunnig kund och stå och dividera i hundra år med personalen (han har en lång lista på krav xD) Bara det bästa duger.
 

We're so couple-y

0 Läs mer >>
Gammal favorit som jag precis hörde igen, så många lager i den här låten <3
 

Colorblind

0 Läs mer >>
”Vit jul”-historier som skuldbelägger alkoholiserade föräldrar för att de inte kunnat ta hand om sina barn känns inte riktigt okej. Det är såklart oerhört tragiskt, men det är en samhällsfråga och inte en fråga om hur enskilda föräldrar varit ”onda”. Jag diskuterar gärna alkoholnormen, hur det anses helt okej att högljutt sjunga snapsvisor inför barn. MEN det är stor skillnad på att problematisera ”vanliga” människors överdrivna konsumtion, riskbruk och så vidare och alkoholism. Även om det givetvis är en glidande skala så kan en inte lägga samma ansvar på en individ som faktiskt är sjuk. Det är också problematiskt när alkoholnormen framställs som en fråga om alkoholism. Alkohol är obehagligt och skadligt oavsett."
 
För en gångs skull håller jag helt och hållet med om vad Fanny skriver. Folk tenderar för övrigt att ha så jävla många åsikter när det kommer till alkoholmissbruk. Oftast är skuldbeläggningen även uttalad av människor som inte har en jäkla aning om vad de snackar om. Folk som lever med ett missbruk är inte heller bara sin sjukdom. Att skambelägga människor med en sjukdomsbild och indirekt beskylla dem för att vara kassa föräldrar. Det stinker inget annat än antipati och människoförakt. Finns väldigt få saker som gör mig lika jävla provocerad. Vill även tilläga att jag förkastar all form av alkohol under juletider och i närheten av barn. Men jag kan känna en viss översittartendens hos vissa som, med all energi de har, proclaimar nykterism, lite av en holier than thou-attityd som inte är annat än unken.
 
Apropå detta så såg vi precis filmen Flight som jag hade köpt till älsklingen i julklapp. Extremt känslosam film för mig att titta på. Klarar oftast inte av att se filmer som berör detta ämne, men är ändå väldig glad att jag såg den, tårfest till trots.
 

Få saker som gör mig ...

0 Läs mer >>
Så mysig Jul med min kära sambo och familj. Min Rocky Road gjorde succe! :) Tyvärr fick jag dock ingen bild på dessa, men här kommer några andra bilder...
 
Min present till Bells, en unicorn som var ungefär lika stor som henne

Christmas

0 Läs mer >>
Christmas shopping, done!
 
Mötte upp syster L i stan för att handla de sista julklapparna (yes, självklart i sista minuten!). Nu kan jag iaf stryka det från listan med saker att fixa innan jul. Det ultimata hade varit att vara ledig imorn också, men jag har en till arbetsdag kvar innan jag går på christmas vacay.

Längtar till julafton. Har planerat en mysig frukost och julklappsöppning med Tor framför granen innan vi tar tåget till strängnäs för att umgås med familjen. Ska försöka hinna med att göra Rocky road och ta med mig också. Vi få la se vad som hinns med :)
 

De första klapparna l...

0 Läs mer >>
Lugna lördag <3
 
Medans älsklingen jobbar roar jag mig genom att se på alla avsnitt av Planet Earth på Netflix. Underbar serie, men även förbannat sorglig på sina ställen. Vi såg avsnittet "Ice Worlds" igår. De tar bland annat upp den globala uppvärmningens effekt på isbjörnar och hur de, i takt med att isarna smälter, riskerar att vara helt utrotade vid år 2030. Förjävligt!
 

Planet Earth

0 Läs mer >>
Min och Tors första julgran tillsammans. Klädde den i söndags till tonerna av Driving home for christmas. Älskar den så mycket, inte bara för att den är färgglad och får det att lukta skog i hela vardagsrummet, utan för att det känns som om den representerar oss som par. Att få vakna upp varje morgon med dig som min partner är ren lycka. Du är mitt livs kärlek.
 
Attans, nu blir jag känslosam igen...
 

All I want for christ...

0 Läs mer >>
Kan knappt fatta att helgen snart är över, känns inte som om jag har energi över till någonting för tillfället.
 
Roar mig med lite hemnet-surfande. Älskar vår lägenhet vi bor i nu men den ligger för långt ifrån allting. Vill bo större, närmare stan och framförallt närmare familjen. Gärna Hägersten/Telefonplan/Liljeholmen där jag är uppvuxen.
 
Denna fina Studio/Ateljé på 133,8 kvm i Vasastan skulle jag dock inte tacka nej till.
Inte denna heller

Hemnetknarkande