No Burqas Behind Bars

Såg precis dokumentären "Frihet bakom galler" av Nima Sarvestani och blev otroligt berörd. En berättelse från ett fängelse och om kvinnors liv i världens mest ojämställda, även listat som ett av världens farligaste länder, Afghanistan. Kvinnorna blir bortgifta så tidigt som vid 10 års ålder, våldtagna av sina män, misshandlade både av dem och av sina söner. Inte förvånande så ligger Jemen och Kongo även på samma lista. Dessa kvinnor sitter i fängelse eftersom de har rymt ifrån sina äktenskap. Läs mer om en inblick i kvinnors vardag här. och Hanapees inlägg "för alla tioåriga flickor".
 
Utdrag från intervjun:
 
"För sådana som oss så finns det ingen tidpunkt i livet som är bra. Du växer upp med bröder som är värda mer än du. Du blir bortgift med någon du inte väljer själv. Sedan blir du änka och alla ser ner på dig om du måste jobba för att försörja din familj. Det blir aldrig enkelt, säger Afiza.
Återigen nickar kvinnorna runt dem.
– Vi är våra mäns slavar. Om jag skulle bli sjuk och vilja gå till sjukhuset och min man säger nej så får jag inte söka hjälp, säger Fatima."
 

Kommentera här: