Survival of the fittest

”If a man has an apartment stacked to the ceiling with newspapers, we call him crazy. If a woman has a trailer house full of cats, we call her nuts. But when people pathologically hoard so much cash that they impoverish the entire nation, we put them on the cover of Fortune magazine and pretend that they are role models.”
- B. Lester

Såg när President Obama höll ett tal igår. Han vill desperat höja skatterna för de rikaste i landet för att ha en chans att rädda USAs ekonomi. Något som republikanerna vägrar. Den svenska utsända reportern som rapporterade från platsen pratade om att i Sverige så tycker vi att den lösningen låter rimligt, men många amerikaner håller inte med eftersom de inte litar på sin egen goverment. "Välfärdssamhälle" är ett fult ord och allt som är kontrollerat eller finansierat av staten ses tydligen ner på som något av sämre kvalitet. Många amerikaner tycker därför att "total frihet" är den bästa lösningen.

Blir förbannad när jag hör om de personer som inte har råd med sjukvård i ett av världens rikaste länder (eh, inte så länge till?) då istället måste förlita sig på ett jävla charity care-lotteri eller dö! (I alla fall tills Obamas nya Health Care reform börjar gälla). Finns det människor som seriöst verkligen vill fortsätta ha det på det sättet? Var man för sig, de rikaste vinner?

M: Jag tror han är jäkligt klipsk den där människan (om Obama)
Jag: Han är fan det bästa som har hänt landet på år och dar. Synd att amerikanerna inte fattar det själva.


Kommentera här: